Szállítószalagok

Anyagmozgató berendezéseket nem csak rendszer részelemeként gyártunk, hanem egy-egy feladat ellátására külön egységet alakítunk ki a technológiai és környezeti igényeknek megfelelően.

Szállítószalag /Vályús

A hevederes szállítószalagok ömlesztett anyagok szállítására alkalmasak. Vonóeleme a heveder, amely vályúsítható. Általában 30°-os vályúsítást alkalmazunk. A síkfelületű vonóelemmel a szállítás 18°-os lejtőszögig valósítható meg. A heveder felületének kialakítása szerint a chewron mintázat, szintén vályúsított megoldásban 25-30°-os emelkedési szög is megvalósítható.Kétirányú szállítást megvalósító reverzáló üzemű szállítószalagokat is készítünk.Heveder szélesség B500- B1600 közötti tartományban kerül alkalmazásra. Szalag hosszok 2 m- 2000 m-ig bármely megoldásban, így a hozzárendelt teljesítményhez a hajtófej kialakításaink 2- 360 kW-ig egy és két hajtódobos megoldásban.  A szalagsebességek ezen tartományban max 3,6 m/s-ig tervezettek. Összetett pályavezetés esetén homorú és domború ívek kialakítása heveder anyag és indítási gyorsulás függvényében kerülnek meghatározásra.

Szállítószalag/Sík

Az anyagmozgató berendezéseknek egy speciális változata, főként darabáru mozgatására kifejlesztett termék. Válogató szalagok ezzel a megoldással készülnek megfelelő oldal kialakítás mellett a kezelő személyzetnek. Ömlesztett anyag szállításnál általában 3-4 m hosszban. Kétirányú szállítást megvalósító reverzáló üzemű szállítószalagokat is készítünk.

Szállítószalag/Elemtagos

A darabos és ömlesztett áru szállítására kialakított olyan anyagmozgató berendezés, amelynek a vonóeleme mindig 2 lánc ág között fut. A hajtás kényszer kapcsolaton alapul és lehetővé teszi a pontos pozícióba állást. A két láncág között a szállítandó anyag alátámasztása több megoldásban lehetséges:

  • Összekötő elemekre szerelt sík heveder beépítés
  • Összekötő elemek speciális alátámasztóként meleg anyagok szállítására 

Szállítószalag/Kazettás

Ömlesztett anyagokat szállító berendezés, melynek vonóeleme keresztmerev sík hevederre szerelt oldalhullámból és vivő bordából tevődik össze. A kazetták lehetővé teszik 0- 90°-os emelkedőben történő szállítást. A homorú és domború ívek kialakításánál tárcsás dobok kerülnek alkalmazásra. Hátrányuk a nehezen tisztíthatóság.

 

Céginformációk

Metall-Carbon Gépgyártó Kft.
1138 Budapest Úszódaru utca 2. 6/2., Pf.212 Budapest 1550

Térkép

1138 Budapest Úszódaru utca 2. 6/2.  terkepuszodaru

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház